Rusko Soi – musiikkia, laulua, teatteria elokuussa 2017 Ruskolla!

ruskopaivat
Ruskopäivien menoa ja vilskettä aiemmilta vuosilta.

Rusko Soi -tapahtuma (Ruskopäivät) on musiikki- ja laulupainotteinen tapahtuma, joka järjestetään Ruskolla 10.-13.8.2017.

Ruskopäivät pidetään nyt 13. kertaa ja Suomen 100 vuoden itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi tapahtuma järjestetään aiempaa isommin Rusko Soi -nimellä. Tapahtumassa on tarjontaa musiikkiesityksistä yhteislauluun, karaokeen ja tansseihin kuin maalaismarkkinoihin ja kirpputoriin. Ohjelmaa on sekä lapsille että varttuneemmillekin osallistujille.

Tapahtuman taiteellinen johtaja Sauli Hannuksela huokuu innostuneisuutta tapahtuman kynnyksellä.

– Rusko Soi -tapahtuman suunnittelu lähti liikkelle kuin vahingossa. Paikkakuntalainen herrasmies lähestyi minua ja kertoi, että kauan sitten Ruskolla on pidetty Varsinais-Suomen laulujuhlat, viimeisen kerran 1930-luvulla. Samalla minulle syttyi ”lamppu” päässäni: Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlat ja Ruskon laulujuhlat, siinä avain isolle tapahtumalle! Hannuksela kertoo.

Hankkeen työryhmä saatiin nopeasti kokoon ja Ruskopäivät-yhdistys otti roolin vastuullisena yhdistyksenä tapahtuman järjestämisessä. Ruskopäivät-yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Peren mukaan Ruskopäivien järjestämisen tavoitteena on kuntalaisten tutustuminen toisiinsa yhteisen tekemisen merkeissä.

– Tapahtuman myötä yhteenkuuluvuuden tunne lisääntyy Ruskon ja ympäristökuntien asukkaiden, yhteisöjen, yritysten ja yhdistysten välillä. Nyt järjestettävä Rusko Soi -tapahtuman / Ruskopäivien merkitys on erityinen johtuen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan teemasta, Pere kiteyttää.

Ohjelmaa neljänä eri päivänä

Tapahtuman ohjelmatarjonta on kattava (ks. tarkempi aikataulu OHJELMA-osiosta). Torstain 10.8. aktiviteetit keskittyvät Vahdolle, jossa Laukolan koululla on lastentapahtuma ja Lavamäen kylätalolla yhteislaulutilaisuus kahvitarjoiluineen. Perjantaina 11.8. Ruskotalolla Ruskolla pidetään klo 19 alkaen karaoketanssit.

Aktiivisin ohjelmatarjonta on lauantaina 12.8. Kello 11 avautuvat maalaismarkkinat (Ruskon keskustassa), laululavan esitykset (Kirkonkylän koulun kentällä) ja torilavan esitykset (keskustassa). Laululavalla esiintyvät päivän aikana muun muassa vuoden 2016 tangokuningatar Erika Vikman, tenori Jyrki Anttila, lauluyhtye Luminos, Turun ylioppilasteatteri sekä kansanmusiikkia tarjoavat Nytky-yhtye ja Möttöläiset-yhtye. Lapsille on tarjolla Tähdet kertovat -tyttökuoron esitys sekä Siina & Taikaradion koko perheen lapsikonsertti. Ruskotalolla on kello 13 ja 15 lisäksi Miina ja Manu -lastenteatteriesitys.

Torilavalla on kuultavissa Nytky-yhtyeen ja Möttöläiset-yhtyeen soitannan lisäksi Ruskon Harmonikkakerhon esitys ja mahdollisuus nähdä koiratanssia. Lauantai-illan päättää tanssit Ruskotalolla klo 20 alkaen, esiintyjänä Kaija Lustila & Rubiini (liput ovelta 12 euroa).

Sunnuntain 13.8. ohjelma alkaa klo 10 kansanlaulukirkon merkeissä metsäkirkolla (vanhalla laulujuhlapaikalla Kaharintien varrella) ja jatkuu klo 12 kirpputorilla (Ruskotalon parkkipaikalla) sekä taajamapesiksellä (Kirkonkylän koulun kentällä). Tapahtuman päättää klo 16 Ruskon kirkolla alkava Kauneimmat laulut -tilaisuus.