Yhteislaulu raikaa Vahdolla to 10.8.2017!

kylatalo1
Lavamäen kylätalo sijaitsee Vahdolla, Lavamäen kylässä, Ruskon kunnassa.

Ohjelmassa to 10.8. klo 18.00-21.00: Yhteislaulua, musiikkia ks. OHJELMA

Rusko Soi (Ruskopäivät 2017) -tapahtuma käynnistyy tänä vuonna torstaina 10.8. Vahdolla. Lapsille on suunnattu lastentapahtuma Vahdon Laukolan koululla liikennepuistoineen, seinämaalauksineen jne. klo 17.30 alkaen. Lavamäen kylätalolla (Lavamäentie 671) Vahdolla käynnistyy kello 18 alkaen yhteislaulu- ja musiikkitilaisuus, jonka perinteet sijoittuvat Lavamäen kyläyhdistys ry:n puheenjohtaja Juha Vuotisen mukaan vuosien taa.

– Ruskopäivien järjestämisestä asti (2005 alkaen) yhteislaulutilaisuus on pidetty aina torstaisin. Paikalla on ollut aiempina vuosina nelisenkymmentä henkeä laulamassa, Vuotinen kertoo.

Tulevana vuonna 10 vuotta yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Vuotinen toivoo yhteislaulupäivälle hyvää keliä, vaikka laulutilaisuus järjestetäänkin kylätalon sisätiloissa muun muassa paremman akustiikan vuoksi. Säestyksestä ja laulattamisesta vastaavat tänä vuonna Pertti Tamminen sekä Sauli Hannuksela.

– Lauluohjelmistossa on ollut vuosien saatossa perinteisiä suomalaisia lauluja. Ja paikalle voi tulla myös kuuntelemaan, vaikka ei itse haluaisikaan laulaa, tilaisuudesta saa varmasti hyvän mielen. Lisäksi kylätalolla on kahvitarjoilu, Vuotinen markkinoi tapahtumaa.

Kylätalo valmis monipuoliseen käyttöön

Lavamäen kylätalo on 1900-luvun alkupuolella Vahdolle rakennettu entinen rukoushuone, jota Lavamäen kyläyhdistys ry. vuokraa nykyään ulkopuolisille juhlapaikaksi ja kokoustilaksi. Tilaa on remontoitu viime vuosina ulkokaton, hormin ja ulkovessojen osalta. Vuosien saatossa kylätalossa on järjestetty niin syntymäpäiviä, ristiäisiä, häitä kuin vaikkapa discoja nuorillekin, av-laitteet löytyvät esimerkiksi karaokeiltojen pitämiseen.

– Kun taloon saatiin kunnolliset äänentoistolaitteet, nuoret olivat innokkaasti mukana, Vuotinen kuvailee 2000-luvun alkupuolta.

Kylätalo on ollut oiva paikka lettujen, pullan ja kahvin myyntiin Vahdon Tuisku -urheiluseuran maastojuoksukilpailu Lavisjuoksun tai esimerkiksi rallikilpailujen yhteydessä, Lavamäen tie on ollut yksi rallikilpailujen erikoiskokeista. Pääseepä kylätalolla myös harrastamaan joogaakin.

– Alkukesästä tänä vuonna kylätalolle saapui väkeä Avoimet Kylät -tapahtumaan vanhojen masiinoiden (traktorit, autot, moottoripyörät) näyttelyyn. Lisäksi meillä on ollut nyt sunnuntaisin itsepalvelukirjasto auki kello 14-18, Vuotinen toteaa.

Tarkemmin kylätaloon ja Lavamäen kyläyhdistykseen voi tutustua Lavamäen kyläyhdistyksen verkkosivujen kautta.

kylatalo2
Lavamäen kyläyhdistys ry. vuokraa kylätaloa juhlapaikaksi ja kokoustilaksi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Yhteislaulu raikaa Vahdolla to 10.8.2017!

Kommentointi on suljettu.