Rusko Soi – tapahtuma myös lapsille!

siina
Siina & Taikaradio esiintyvät Rusko Soi -tapahtumassa laululavalla lauantaina 12.8. klo 11.30 alkaen (Kuva: Jussi Mura).

Rusko Soi (Ruskopäivät 2017) -tapahtumassa ohjelmaa on suunnattu myös lapsille. Torstaina 10.8. klo 17.30 Laukolan koululla Vahdolla järjestetään lastentapahtuma liikennepuistoineen, seinämaalauksineen jne. Perjantaina 11.8. taas klo 18 on Ruskon pääkirjastolla musiikkisatu Sibelius-etanasta, jonka esittää Turun Suzukikoulun toiminnanjohtaja Sini Lavastre. Lauantaina 12.8. Ruskotalon yläsalissa on kaksi eri näytöstä (klo 13 ja klo 15) esityksestä Miina ja Manu Liikenteessä.

Lauantaina 12.8. laululavalla on heti ohjelman alussa vuorossa Tähdet Kertovat -tyttökuoro. Kello 11.30 alkaen lavalla esiintyy Siina & Taikaradio (Siina Hirvonen, Juha Yli-Knuuttila, Jani Paulamäki) koko perheen lapsikonsertissa teemalla Laulubussi matkustaa.

Siina Hirvonen korostaa, että heidän konsertissaan kaikki pääsevät mukaan yhteiselle musiikkiseikkailulle.

– Kaikki saavat laulaa ja leikkiä mukana – on sitten lapsi tai aikuinen. Musiikkipedagogina pidän tärkeänä, että konserteissani kaikki saavat osallistua. Ohjelmisto on valittu sen mukaan, että siellä on tuttuja lauluja niin isovanhemmille kuin tämän päivän pienille lapsille, eli on uutta ja vanhaa lauluohjelmistoa. Ja jos laulut eivät ole tuttuja, niin ne oppii ja mukaan pääsee helposti.

Siinan esitysten ja laulujen pohjalla on aina jokin pieni tarina, sekä pedagoginen ja musiikkikasvatuksellinen ajatus. Hän pitää tärkeänä tuoda kaikenikäisille lapsille musiikin kautta tutuksi myös esimerkiksi numeroita, kirjaimia, perinne- ja tapakasvatusta.

– Lauluihin, leikkeihin ja musiikillisiin asioihin johdattelen kuulijat mukaan pienillä tarinoilla, jotta oppiminen olisi lapsista mukavampaa. Leikin kautta oppiminen tapahtuu myös ns. piilo-opetuksena, eli huomaamattaan kuulija onkin oppinut uuden laulun tai laululeikin hauskojen toistojen ja tehtävien kautta, Siina Hirvonen kertoo.

Lapset tunnistavat television lastenohjelmista

Pikku Kakkosesta ja Yleisradion lastenohjelmistakin tuttu Siina kertoo lasten tunnistavan hänet usein. Lapsilta tulee konserteissa jonkin verran laulutoiveita, mutta enemmän toiveita esittävät lasten vanhemmat ja tällöin kappaleista, jotka liittyvät vanhempien oman lapsuusajan laulustoihin.

– Minulla on oma YouTube-kanava itseni tekemistä laululeikkivideoista, Siinan TaikaStudio. Tälle kanavalle minun on helpointa toteuttaa lapsiperheiden laulutoiveet.

Siina & Taikaradio on esiintynyt aiemmin Ruskolla muun muassa kirjastolla ja Siina muisteleekin Ruskoa kauniista maisemista ja ihmisten ystävällisyydestä. Hän kutsuukin niin lapsia kuin aikuisia lauantaiseen konserttiin yllätyksellisen Laulubussin kyytiin.

– Konsertti vie kuulijat tuttujen ja vähän uudempienkin laululeikkien sävelin erilaisiin musiikkimaailman seikkailuihin. Tervetuloa mukaan iloiseen musiikkiseikkailuun – kaikki saavat laulaa ja leikkiä mukana!

Ks. lisää:
Siina ja Taikaradio
Miina ja Manu Liikenteessä
Musiikkisatu Sibelius-etanasta

Yksi kommentti artikkeliin ”Rusko Soi – tapahtuma myös lapsille!

Kommentointi on suljettu.