Aktiiviset yhdistykset mahdollistavat tapahtuman

ruskopaivat2
Ruskopäivien markkinahumua aiemmilta vuosilta (Kuva: Merja Pere).

Rusko Soi (Ruskopäivät) -tapahtuma syntyy monien vapaaehtoisten ja yhdistysten pitkällisen talkootyön tuloksena. Rusko Soi -tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimii Ruskopäivät-yhdistys, joka on eri yhdistysten jäsenistä koottu oma yhdistyksensä. Ruskopäivät on järjestetty vuodesta 2005 alkaen, joten nyt järjestetään kaikkiaan 13. Ruskopäivät-tapahtuma, tänä vuonna Rusko Soi -nimellä ja yhdistettynä Suomen 100 vuoden itsenäisyyden juhlavuoteen.

Yksinään Ruskopäivät-yhdistys ei tapahtumaa kykene järjestämään, vaan mukana ovat monet toimijat, kuten Ruskon kunta, Ruskon seurakunta sekä paikalliset yritykset ja liikkeet. Merkittävässä asemassa ovat monet ruskolaiset ja vahtolaiset yhdistykset ja seurat, jotka tekevät tapahtuman eteen aktiivista vapaaehtoista talkootyötä ja mahdollistavat täten muun muassa lastentapahtumat, yhteislaulutilaisuudet, markkina- ja kirpputorit tarjoiluineen, karaoken, tanssit jne.

– Tapahtuma järjestetään yhdistysten voimin ja Ruskopäivät-yhdistys toimii pääasiallisesti koordinoivana toimijana. Yhdistysten rooli on erittäin merkittävä tapahtuman järjestämisen kannalta. Toivon mukaan jatkossa yhä useammat yhdistykset ovat mukana järjestelyissä ja tekevät Ruskopäivistä oman näköisensä, Ruskopäivät-yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Pere kertoo.

Lukuisa joukko yhdistyksiä mukana

Ruskopäivät-tapahtuman ovat vuosien saatossa mahdollistaneet muun muassa seuraavat seurat ja yhdistykset: Ruskon nuorisoseura ja Ruskon kesäteatteri, Ruskon VPK, Ruskon VPK:n nuoriso-osasto, Vahdon VPK, Vahdon VPK:n nuoriso-osasto, Eläkeliiton Vahto-Rusko yhdistys, Lavamäen kyläyhdistys, Lions Club Rusko, Lions Club Vahto, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ruskon yhdistys sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vahdon yhdistys, Ruskon Eläkkeensaajat, Ruskon harmonikkakerho, Lauluyhtye Luminos, Ruskon ja Vahdon Yrittäjät, Ruskon Maa- ja kotitalousnaiset, Ruskon Pienkiinteistöyhdistys, Rusko-Seura, SPR Rusko, Vahto-Seura, Maskun-Ruskon-Vahdon 4H-yhdistys, Ruskon Maunun Partio, Partiolippukunta Vahdon Korvenkävijät, Ruskon musiikkiyhdistys ja Vahdon vanhempainyhdistys.

Yhdistysten ja seurojen lisäksi tapahtumaan kuuluu olennaisesti monipuolinen ohjelmatarjonta esiintyjineen: tämänvuotiseen tarjontaan voit tutustua näiden verkkosivujen OHJELMA-osiossa.