Rusko Soi -tapahtuma järjestetään Ruskolla 10.-13.8.2017. Kyseessä on musiikkipainotteinen viikonloppu, johon sisältyy niin karaokea, yhteislaulua kuin estraditaidettakin unohtamatta muuta ohjeisohjelmaa ja markkinatoria.

Rusko Soi -tapahtuman tavoitteena on herättää uudelleen henkiin viimeksi 1930-luvulla Ruskolla järjestetty laulujuhlaperinne ja tarjota ihmisille laadukasta musiikkipainotteista ohjelmaa sekä ohjeisohjelmaa. Tavoitteena on myös tehdä paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä ja palveluntarjoajia tutuksi alueen asukkaille sekä lisätä yhteisöillisyyttä yhteisellä tapahtumalla ja tekemisellä asukkaiden, kunnan, seurakunnan, yhdistysten ja yritysten kanssa.

Rusko Soi -tapahtuman organisoi toimikunta, jonka vetäjänä toimii Ruskon seurakunnan kirkkomuusikko Sauli Hannuksela. Taustayhteisönä toimii Rusko-päivät yhdistys ry. Mukana järjestelyissä ovat myös muun muassa Ruskon kunta, Ruskon seurakunta ja muut ruskolaiset yhdistykset. Tulevien Ruskopäivien järjestämisessä hyödynnetään vuoden 2017 Rusko Soi -tapahtuman  kokemuksia ja hyviä käytäntöjä.

Rusko Soi -tapahtuma kuuluu Suomi 100 -ohjelman hankkeisiin ja sitä rahoittaa  Leader Varsin Hyvä.

Tapahtuman Facebook-sivut löytyvät osoitteesta facebook.com/ruskosoi

Rusko Soi Instagramissa: @ruskopaivat ja #ruskosoi