Rusko Soi -tapahtuma järjestettiin Ruskolla 10.-13.8.2017. Kyseessä oli musiikkipainotteinen viikonloppu, johon sisältyi niin karaokea, yhteislaulua kuin estraditaidettakin unohtamatta muuta ohjeisohjelmaa ja markkinatoria.

Rusko Soi -tapahtuman tavoitteena oli herättää uudelleen henkiin viimeksi 1930-luvulla Ruskolla järjestetty laulujuhlaperinne ja tarjota ihmisille laadukasta musiikkipainotteista ohjelmaa sekä ohjeisohjelmaa. Tavoitteena oli myös tehdä paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä ja palveluntarjoajia tutuksi alueen asukkaille sekä lisätä yhteisöillisyyttä yhteisellä tapahtumalla ja tekemisellä asukkaiden, kunnan, seurakunnan, yhdistysten ja yritysten kanssa.

Rusko Soi -tapahtuman organisoi toimikunta, jonka vetäjänä toimi Ruskon seurakunnan kirkkomuusikko Sauli Hannuksela. Taustayhteisönä toimi Rusko-päivät yhdistys ry. Mukana järjestelyissä olivat myös muun muassa Ruskon kunta, Ruskon seurakunta ja muut ruskolaiset yhdistykset. Tulevien Ruskopäivien järjestämisessä hyödynnetään vuoden 2017 Rusko Soi -tapahtuman  kokemuksia ja hyviä käytäntöjä.

Rusko Soi -tapahtuma kuului Suomi 100 -ohjelman hankkeisiin ja sitä rahoitti  Leader Varsin Hyvä.