Uutiset

Kuvia tapahtuman lauantailta 12.8.

Muutamia lisäkuvia Rusko Soi (Ruskopäivät) -tapahtuman kolmannesta päivästä (la 12.8.) Kuvat: Merja Pere.

Rusko Soi -tapahtuma järjestetty

Rusko Soi (Ruskopäivät) -tapahtuma on vuodelta 2017 järjestetty. Kiitos kaikille osallistujille – yleisölle, yhteistyökumppaneille, myyjille, esiintyjille sekä yhdistysten ja seurojen talkooväelle! Lämmintä loppukesää kaikille!

laululava2
Yleisöä oli runsaasti kuuntelemassa tenori Jyrki Anttilaa sekä lauluyhtye Luminosta lauantaina 12.8. laululavalla. (Kuva: Samuel Raunio)

Kuvia Rusko Soi -tapahtumasta la 12.8.

Kuvia Rusko Soi (Ruskopäivät) -tapahtuman kolmannesta päivästä (la 12.8.) Ruskon keskustasta, markkinatorialueelta, torilavalta, laululavalta sekä Ruskotalolta. Kuvat: Samuel Raunio.

Ruskotalolla esitetty Miina ja Manu -lastennäytelmä sai paikalle runsaasti lapsiperheitä:

Torilavalla esiintyi muun muassa Ruskon Harmonikkakerho:

Kuvia maalaismarkkina-alueelta Ruskon keskustasta:

Kuvia laululavalta (Kirkonkylän koulun kentältä):

Rusko Soi – neljäs tapahtumapäivä su 13.8.!

kirkonmäki

Rusko Soi (Ruskopäivät) -tapahtuman neljäs päivä alkaa kansanlaulukirkolla vanhalla laulujuhlapaikalla Kaharintien varrella klo 10.00. Ohjelma jatkuu kirpputorilla (Ruskotalon parkkipaikalla) klo 12.00 ja taajamapesiksellä klo 12.00 (Ruskon Kirkonkylän koulun kentällä). Neljännen päivän ja koko tapahtuman päättää Kauneimmat laulut -tilaisuus Ruskon kirkolla klo 16.00 alkaen.

Katso lisää OHJELMA-osiosta.

Kuvia Rusko Soi -tapahtumasta pe 11.8.

Kuvia Rusko Soi (Ruskopäivät) -tapahtuman toisena päivänä (pe 11.8.) Ruskon kirjastossa pidetystä musiikkisatutapahtumasta.

Turun Suzukikoulun toiminnanjohtaja, musiikkipedagogi (AMK) Sini Lavastre esitti musiikkisadun Sibelius-etanasta. Sadussa niin lapset kuin vanhemmatkin pääsivät osallistumaan satuun muun muassa laulamalla. (Valokuvien kuvaaja Samuel Raunio.)

 

 

 

 

Rusko Soi – toinen päivä pe 11.8.!

ruskotalo

Rusko Soi (Ruskopäivät) -tapahtumassa käyntiin lähtee toinen päivä. Klo 18 on lapsille ohjelmaa Ruskon kirjastossa (Musiikkisatu Sibelius-etanasta). Aikuisille on vuorossa klo 19 alkaen karaoketanssit Ruskotalolla. Tapahtuman tulevasta ohjelmasta, ks. OHJELMA.

Torstain 10.8. lastentapahtumasta (Vahto, Laukolan koulu) sekä yhteislaulutilaisuudesta (Lavamäen kylätalo) on kuvamateriaalia Rusko Soi -tapahtuman Facebook-sivuilla.

Aktiiviset yhdistykset mahdollistavat tapahtuman

ruskopaivat2
Ruskopäivien markkinahumua aiemmilta vuosilta (Kuva: Merja Pere).

Rusko Soi (Ruskopäivät) -tapahtuma syntyy monien vapaaehtoisten ja yhdistysten pitkällisen talkootyön tuloksena. Rusko Soi -tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimii Ruskopäivät-yhdistys, joka on eri yhdistysten jäsenistä koottu oma yhdistyksensä. Ruskopäivät on järjestetty vuodesta 2005 alkaen, joten nyt järjestetään kaikkiaan 13. Ruskopäivät-tapahtuma, tänä vuonna Rusko Soi -nimellä ja yhdistettynä Suomen 100 vuoden itsenäisyyden juhlavuoteen.

Yksinään Ruskopäivät-yhdistys ei tapahtumaa kykene järjestämään, vaan mukana ovat monet toimijat, kuten Ruskon kunta, Ruskon seurakunta sekä paikalliset yritykset ja liikkeet. Merkittävässä asemassa ovat monet ruskolaiset ja vahtolaiset yhdistykset ja seurat, jotka tekevät tapahtuman eteen aktiivista vapaaehtoista talkootyötä ja mahdollistavat täten muun muassa lastentapahtumat, yhteislaulutilaisuudet, markkina- ja kirpputorit tarjoiluineen, karaoken, tanssit jne.

– Tapahtuma järjestetään yhdistysten voimin ja Ruskopäivät-yhdistys toimii pääasiallisesti koordinoivana toimijana. Yhdistysten rooli on erittäin merkittävä tapahtuman järjestämisen kannalta. Toivon mukaan jatkossa yhä useammat yhdistykset ovat mukana järjestelyissä ja tekevät Ruskopäivistä oman näköisensä, Ruskopäivät-yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Pere kertoo.

Lukuisa joukko yhdistyksiä mukana

Ruskopäivät-tapahtuman ovat vuosien saatossa mahdollistaneet muun muassa seuraavat seurat ja yhdistykset: Ruskon nuorisoseura ja Ruskon kesäteatteri, Ruskon VPK, Ruskon VPK:n nuoriso-osasto, Vahdon VPK, Vahdon VPK:n nuoriso-osasto, Eläkeliiton Vahto-Rusko yhdistys, Lavamäen kyläyhdistys, Lions Club Rusko, Lions Club Vahto, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ruskon yhdistys sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vahdon yhdistys, Ruskon Eläkkeensaajat, Ruskon harmonikkakerho, Lauluyhtye Luminos, Ruskon ja Vahdon Yrittäjät, Ruskon Maa- ja kotitalousnaiset, Ruskon Pienkiinteistöyhdistys, Rusko-Seura, SPR Rusko, Vahto-Seura, Maskun-Ruskon-Vahdon 4H-yhdistys, Ruskon Maunun Partio, Partiolippukunta Vahdon Korvenkävijät, Ruskon musiikkiyhdistys ja Vahdon vanhempainyhdistys.

Yhdistysten ja seurojen lisäksi tapahtumaan kuuluu olennaisesti monipuolinen ohjelmatarjonta esiintyjineen: tämänvuotiseen tarjontaan voit tutustua näiden verkkosivujen OHJELMA-osiossa.

Rusko Soi – tapahtuma myös lapsille!

siina
Siina & Taikaradio esiintyvät Rusko Soi -tapahtumassa laululavalla lauantaina 12.8. klo 11.30 alkaen (Kuva: Jussi Mura).

Rusko Soi (Ruskopäivät 2017) -tapahtumassa ohjelmaa on suunnattu myös lapsille. Torstaina 10.8. klo 17.30 Laukolan koululla Vahdolla järjestetään lastentapahtuma liikennepuistoineen, seinämaalauksineen jne. Perjantaina 11.8. taas klo 18 on Ruskon pääkirjastolla musiikkisatu Sibelius-etanasta, jonka esittää Turun Suzukikoulun toiminnanjohtaja Sini Lavastre. Lauantaina 12.8. Ruskotalon yläsalissa on kaksi eri näytöstä (klo 13 ja klo 15) esityksestä Miina ja Manu Liikenteessä.

Lauantaina 12.8. laululavalla on heti ohjelman alussa vuorossa Tähdet Kertovat -tyttökuoro. Kello 11.30 alkaen lavalla esiintyy Siina & Taikaradio (Siina Hirvonen, Juha Yli-Knuuttila, Jani Paulamäki) koko perheen lapsikonsertissa teemalla Laulubussi matkustaa.

Siina Hirvonen korostaa, että heidän konsertissaan kaikki pääsevät mukaan yhteiselle musiikkiseikkailulle.

– Kaikki saavat laulaa ja leikkiä mukana – on sitten lapsi tai aikuinen. Musiikkipedagogina pidän tärkeänä, että konserteissani kaikki saavat osallistua. Ohjelmisto on valittu sen mukaan, että siellä on tuttuja lauluja niin isovanhemmille kuin tämän päivän pienille lapsille, eli on uutta ja vanhaa lauluohjelmistoa. Ja jos laulut eivät ole tuttuja, niin ne oppii ja mukaan pääsee helposti.

Siinan esitysten ja laulujen pohjalla on aina jokin pieni tarina, sekä pedagoginen ja musiikkikasvatuksellinen ajatus. Hän pitää tärkeänä tuoda kaikenikäisille lapsille musiikin kautta tutuksi myös esimerkiksi numeroita, kirjaimia, perinne- ja tapakasvatusta.

– Lauluihin, leikkeihin ja musiikillisiin asioihin johdattelen kuulijat mukaan pienillä tarinoilla, jotta oppiminen olisi lapsista mukavampaa. Leikin kautta oppiminen tapahtuu myös ns. piilo-opetuksena, eli huomaamattaan kuulija onkin oppinut uuden laulun tai laululeikin hauskojen toistojen ja tehtävien kautta, Siina Hirvonen kertoo.

Lapset tunnistavat television lastenohjelmista

Pikku Kakkosesta ja Yleisradion lastenohjelmistakin tuttu Siina kertoo lasten tunnistavan hänet usein. Lapsilta tulee konserteissa jonkin verran laulutoiveita, mutta enemmän toiveita esittävät lasten vanhemmat ja tällöin kappaleista, jotka liittyvät vanhempien oman lapsuusajan laulustoihin.

– Minulla on oma YouTube-kanava itseni tekemistä laululeikkivideoista, Siinan TaikaStudio. Tälle kanavalle minun on helpointa toteuttaa lapsiperheiden laulutoiveet.

Siina & Taikaradio on esiintynyt aiemmin Ruskolla muun muassa kirjastolla ja Siina muisteleekin Ruskoa kauniista maisemista ja ihmisten ystävällisyydestä. Hän kutsuukin niin lapsia kuin aikuisia lauantaiseen konserttiin yllätyksellisen Laulubussin kyytiin.

– Konsertti vie kuulijat tuttujen ja vähän uudempienkin laululeikkien sävelin erilaisiin musiikkimaailman seikkailuihin. Tervetuloa mukaan iloiseen musiikkiseikkailuun – kaikki saavat laulaa ja leikkiä mukana!

Ks. lisää:
Siina ja Taikaradio
Miina ja Manu Liikenteessä
Musiikkisatu Sibelius-etanasta